داوطلبانی که در آزمون وکالت شرکت کرده و موفق به اخذ نمره قبولی در این آزمون شدند، می بایست در یک دوره کارآموزی 18 ماهه شرکت کرده و پس از پایان دوره کارآزموی شان در آزمون اختبار شرکت نمایند. آزمون اختبار وکالت ۱۴۰۳ جهت دریافت پروانه وکالت در دو مرحله شفاهی و کتبی برگزار می شود.
برای مشاوره آزمون اختبار ۱۴۰۳
برای مشاوره آزمون اختبار ۱۴۰۳
هر ساله داوطلبان زیادی جهت ثبت نام در آزمون وکالت اقدام می کنند که هدف اصلی تمامی این داوطلبان، رسیدن به مرحله نهایی و دریافت پروانه وکالت پایه یک دادگستری می باشد. مراحل مختلفی برای دریافت وکالت پایه یک دادگستری وجود دارد. آخرین مرحله دریافت پروانه پایه دادگستری، شرکت در آزمون اختبار می باشد.
تمامی داوطلبان متقاضی شغل وکالت ۱۴۰۳ می بایست ابتدا در آزمون وکالت قوه قضاییه و دادگستری شرکت نمایند. در صورتی که مراحل کتبی و شفاهی این ازمون را با موفقیت پشت سر بگذارند وارد مرحله کارآموزی وکالت می شوند که معمولا 18 ماه به طول می انجامد. کارآموزان آزمون وکالت دادگستری پس از اتمام دوره کارآموزی خود برای دریافت پروانه وکالت پایه یک دادگستری می بایست در آزمون اختبار شرکت کرده و نمره قبولی برای این آزمون را دریافت نماید.
از آنجایی که این ازمون یکی از مهم ترین مراحل جهت اخذ پروانه پایه یک دادگستری 1403 می باشد، در این مقاله بر آن شدیم تا به سوالات داوطلبان در خصوص آزمون اختبار چیست؟ زمان و نحوه برگزاری این آزمون و اعلام نتایج آن توضیح دهیم.
دریافت پروانه وکالت پایه یک دادگستری برای اکثر افراد علاقه مند به شغل وکالت، هدفی بسیار مهم تلقی می شود. در راستای این هدف افراد باید مراحلی را پشت سر بگذرانند تا بتوانند پروانه وکالت پایه یک دادگستری را دریافت کرده و به عنوان وکیل پایه یک دادگستری مشغول به کار شوند.
به طور کلی سه مرحله برای دریافت پروانه وکالت پایه یک دادگستری وجود دارد که تمامی افرادی که علاقه مند به دریافت این پروانه هستند، باید این سه مرحله را پشت سر بگذارند. لازم به ذکر است که این سه مرحله، سه مرحله کلی جهت دریافت پروانه وکالت است و هر یک از این مراحل خود چندین مرحله را شامل می شوند.
اولین مرحله از مراحل دریافت پروانه وکالت پایه یک دادگستری ۱۴۰۳ ثبت نام آزمون وکالت دادگستری می باشد. در صورتی که افراد در این مرحله نمره قبولی کسب کنند، می توانند بسته به نظر کانون وکلا در صورتی که شرایط لازم برای دریافت این پروانه از سوی کانون وکلا را داشته باشند، به مرحله بعدی دریافت پروانه وکالت وارد شوند.
مرحله دوم دریافت پروانه وکالت پایه یک دادگستری تنها برای افرادی است که در آزمون کتبی و مصاحبه وکالت دادگستری قبول شده باشند. در این مرحله افراد باید یک دوره کارآموزی آزمون وکالت به مدت 18 ماه را پشت سر بگذارند. پس از پایان دوره 18 ماهه کارورزی پروانه وکالت، داوطلبان وارد مرحله سوم می شوند که باید در آزمون اختبار شرکت کند.
در این مرحله داوطلبان می بایست کمتر از 20 روز پس از اتمام دوره کارآموزی، پایان دوره کارآموزی خود را اعلام کرده تا در آزمون کتبی و شفاهی اختبار شرکت کنند. در صورتی که افراد نمره حد نصاب قبولی در این آزمون را دریافت نمایند، می توانند پروانه وکالت پایه یک دادگستری را دریافت کرده و پس از مراسم سوگند، پروانه وکالت خود را دریافت نمایند.
زمان برگزاری آزمون اختبار بسته به نظر کانون وکلا هر استان می تواند متفاوت باشد. لذا نمی توان زمان یکسانی را برای برگزاری آزمون کتبی و شفاهی اختبار 1403 در تمامی استان ها ذکر کرد. سال های گذشته، این آزمون در بازه های زمانی مختلف در استان ها برگزار شده است. پیش بینی می شود امسال نیز مطابق سنوات قبل زمان برگزاری آزمون اختبار ۱۴۰۳ در استان های مختلف، متفاوت باشد.
در سال های گذشته با توجه به شیوع ویروس کرونا آزمون شفاهی اختبار بسیاری از استان ها به صورت غیر حضوری و آنلاین انجام شده و آزمون کتبی اختبار به صورت حضوری برگزار شده بود. اما ممکن است در سال جدید برخی استان ها روند برگزاری هر دو آزمون کتبی و شفاهی اختبار را به صورت غیر حضوری و آنلاین انجام دهند.
بنابراین، پیش بینی می شود که نحوه برگزاری آزمون اختبار 1403 به صورت غیر حضوری و از طریق بسترهای اینترنتی انجام شود. لذا داوطلبانی که دارای شرایط لازم برای شرکت در آزمون اختبار هستند، بتوانند در زمان مشخص در این آزمون شرکت کنند.
داوطلبانی که قصد دریافت پروانه کارآموزی پایه یک دادگستری را دارند، می بایست پس از اتمام دوره کارآموزی شان برای شرکت در آزمون اختبار آماده شوند. به همین منظور داوطلبان می بایست، حتما قبل از گذشت 20 روز از زمان اتمام دوره کارآموزی خود، ختم دوره کارآموزی شان را جهت شرکت در آزمون کتبی و شفاهی اختبار به کانون وکلا اعلام کنند.
همانطور که گفته شد، داوطلبان می بایست در مهلت مشخص شده نسبت به ارائه مدارک لازم برای اعلام اتمام زمان دوره کارآموزی خود اقدام کنند تا کانون وکلا بتواند اسامی افرادی که آزمون کارآموزی آن ها به اتمام رسیده و در حال حاضر مجاز به شرکت در آزمون کارآموزی هستند را حدود 10 روز قبل از برگزاری آزمون اختبار ۱۴۰۳ از طریق کانون وکلا منتشر کند.
پس از منتشر شدن لیست اسامی مجاز برای شرکت در آزمون کتبی اختبار، داوطلبان می توانند در آزمون کتبی و شفاهی اختبار 1403 شرکت کرده و در صورت قبولی به مقام وکیل پایه یک دادگستری حائل شوند. لازم به ذکر است که نحوه برگزاری آزمون نهایی وکالت یا همان اختبار بستگی به شرایطی مانند شیوع مجدد بیماری کرونا داشته و ممکن است که در سال ۱۴۰۳ هر دو مرحله از این آزمون که شامل آزمون های شفاهی و کتبی می باشد به صورت غیر حضوری و آنلاین برگزار شود.
مواد 6 گانه آزمون اختبار شامل حقوق جزا، حقوق مدنی، آیین دادرسی کیفری، آیین دادرسی مدنی و قوانین و مقررات وکالت و حقوق ثبت و امور حسبی می باشد که داوطلبان باید به منظور کسب نمره قبولی نسبت به مطالعه هر یک از این منابع قبل از برگزاری آزمون نهایی اختبار اقدام کنند. سوالات آزمون کتبی با مطالعه منابع ذکر شده قابل پاسخگویی خواهد بود و عموما داوطلبان با مطالعه کافی می توانند نمره قبولی در آزمون اختبار 1403 را کسب کنند. همچنین، داوطلبان باید علاوه بر کسب آمادگی لازم برای شرکت در آزمون کتبی، برای شرکت در آزمون شفاهی و یا مصاحبه آماده شوند.
آزمون اختبار در دو مرحله شفاهی و کتبی برگزار می شود و تنها افرادی می توانند پروانه وکیل پایه یک دادگستری را دریافت کنند که در هر دو مرحله از آزمون نمره قبولی را کسب کنند. اعلام نتایج آزمون اختبار 1403 به زمان برگزاری آزمون اختبار در هر استان بستگی دارد. با توجه به اینکه کانون وکلا هر استان زمان متفاوتی را برای برگزاری این آزمون در نظر می گیرد، زمان اعلام نتایج آزمون اختبار ۱۴۰۳ نیز در هر استان متفاوت می باشد.
کمیسیون آموزش کانون وکلا بعد از برگزاری آزمون کتبی اختبار، آزمون داوطلبان را جمع آوری کرده و با بررسی های لازم لیست اسامی افرادی که در آزمون کتبی قبول شدند را منتشر می کند. حد نصاب معدل قبولی آزمون اختبار، نمره ده از بیست می باشد. در معدل گیری این آزمون، آزمون کتبی اختبار دارای ضریب 3 و آزمون شفاهی اختبار دارای ضریب 2 می باشد.
داوطلبانی که در آزمون کتبی، نمره قبولی کسب نکرده یا در رابطه با نمره خود اعتراض دارند، می توانند اعتراض خود را تا ده روز بعد از آزمون ارائه کنند. بعد از بررسی های لازم برای اعتراض ها، در نهایت لیست اسامی افرادی که می توانند در مرحله آزمون شفاهی شرکت کنند، منتشر خواهد شد و افراد می توانند برای شرکت در آزمون شفاهی آماده شوند.
کارشناسان سامانه مشاوره هیوا آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص آزمون اختبار را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفن هیوا در اختیار متقاضیان این آزمون قرار دهند. پیشنهاد می کنیم عضو کانال تلگرام و صفحه اینستاگرام استخدام هیوا باشید تا از تمامی اخبار مرتبط بااین حوزه مطلع گردید.
✔️ مطابق متن مقاله، برای دریافت این پروانه باید در آزمون وکالت دادگستری شرکت کرده و در صورت قبولی در دوره کارآموزی 18 ماهه شرکت نموده و در انتها آزمون اختبار را با موفقیت پشت سر بگذارند.
✔️ این آزمون شامل مباحث حقوق جزا، حقوق مدنی، آیین دادرسی کیفری، آیین دادرسی مدنی و قوانین و مقررات وکالت و حقوق ثبت و امور حسبی می باشد که در متن مقاله به طور کامل توضیح داده شده است.
✔️ همانطور که در متن مقاله توضیح داده شده است، در معدل گیری این آزمون، آزمون کتبی اختبار دارای ضریب 3 و آزمون شفاهی اختبار دارای ضریب 2 می باشد.
برای مشاوره آزمون اختبار ۱۴۰۳
برای مشاوره آزمون اختبار ۱۴۰۳
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©